01 mei 2009

Kipfilet met pesto-tomatensaus

Kipfilet met pesto-tomatensaus

Snel, sneller, snelst ...... Binnen 25 minuten zit je aan tafel!

Kipfilet met pesto-tomatensaus (3 personen)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ± 300 gram kipfilet, in dikke repen
  • zout, versgemalen peper
  • 200 gram mini roma tomaten, gehalveerd
  • 3 eetlepels pesto
  • 150 ml crème fraiche
  • 6 blaadjes verse basilicum, in reepjes
  • pasta om erbij te serveren, bijvoorbeeld pappardelle
  • vers geraspte Parmezaanse kaas
Kook de paste "al dente" volgens gebruiksaanwijzing.

Bestrooi de repen kipfilet met zout en versgemalen peper. Verhit de olie in een koeken- of hapjespan en bak de repen kipfilet op zacht vuur al omscheppend in 5 minuten lichtbruin. Voeg de gehalveerde tomaatjes toe, roer af en toe tot ze zacht worden en hun vocht loslaten.

Kip met pesto-tomatensaus

Roer de pesto en de creme fraiche erdoor. Laat nog een paar minuten op zacht vuur pruttelen.

Schep samen met de pasta op (voorverwarmde) borden en bestrooi met reepjes basilicum en Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

3 opmerkingen:

Marjoke zei

Bedankt voor dit geweldige recept. Dit ga ik zeker maken want lekkere pasta recepten heb ik nooit genoeg!

Nathalie zei

Wat een superrecept! Gisteren heb ik het gelijk uitgeprobeerd, tot groot plezier van mijn man en dochters!

Marjoke zei

Ja hoor, het was een groot succes en lekker niets uit een potje.
Arden, bedankt.