14 december 2008

Gebakken geitenkaas in spek met honing

Gebakken geitenkaasje met honing

Een supersnel te maken voorgerechtje. De geitenkaasjes in spek zijn zo te koop, het enige wat je nog hoeft te doen is ze even om en om bakken en wat sla aanmaken met een vinaigrette.

Gebakken geitenkaas in spek met honing
Recept printen
  • 4 geitenkaasjes in spek (bijvoorbeeld van Bettine)
  • rucola sla
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • zout, versgemalen peper
  • honing
  • geroosterde pijnboompitjes
  1. Rooster eerst de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Laat op een bord afkoelen.
  2. Vingaigrette: schud de olijfolie, balsamico azijn en wat zout en versgemalen peper in een potje om.
  3. Bak in een koekenpan de geitenkaas zonder boter/olie zachtjes om en om in ± 4 minuten goudbruin.
  4. Meng intussen de rucola met de vinaigrette (niet alles wordt gebruikt) en verdeel over de bordjes.
  5. Bestrooi met de pijnboompitjes.
  6. Leg op ieder bordje een gebakken geitenkaasje en "drizzle" er wat honing over.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: