01 augustus 2007

Broodjes met rucola en gedroogde tomaten/Bread rolls with arugula and sun-dried tomatoes

Bread rolls with arugula and sun-dried tomatoes

English readers please scroll down!

Op het moment dat ik het recept van deze Bread Rolls with arugula and tomatoes ontdekte wist ik dat ik ze 'moest' maken! Het kon niet anders dan dat deze broodjes lekker zouden zijn. Wat een goede combinatie van ingrediënten! Ik moest even geduld hebben (tijdgebrek), maar inmiddels heb ik ze met succes gemaakt. De broodjes zijn niet moeilijk te maken, al vergt het enige handigheid om de deeglap met vulling op te rollen en netjes in plakjes te snijden. Het snijden gaat het beste met een scherp gekarteld mes.

Broodjes met rucola en gedroogde tomaten


Deeg:
  • 7 gram droge gist
  • 300 gram water, kamertemperatuur
  • 500 gram tarwebloem
  • 10 gram zout
  • 45 gram zachte ongezouten boter
Vulling:
  • handje rucola
  • ± 75 gram vers geraspte Percorino Romana (of Parmezaanse kaas)
  • 100 gram Prosciutto (of Serrano ham)
  • 15 stukjes zongedroogde tomaat op olie, in stukjes
  • 1 eetlepel olie uit het potje tomaten (of olijfolie)
Deeg kneden in een standmixer: Doe de tarwebloem en de gist in de kom van de KitchenAid en roer door elkaar. Voeg de boter en het water toe. Voeg als laatste het zout toe. Kneed met de deeghaak in 10 - 15  minuten tot een soepel deeg dat van de wand van de kom loslaat.

Vorm een bal van het deeg en leg de deegbal in een licht met olie ingevette kom en laat afgedekt rijzen tot bijna dubbel volume (45 - 60 minuten).

Rol het deeg uit tot een rechthoek.

Bread rolls with arugula and sun-dried tomatoes

Verdeel de rucola over de deeglap. Laat de randen vrij.

Bread rolls with arugula and sun-dried tomatoes

Strooi de geraspte kaas over de rucola.

Bread rolls with arugula and sun-dried tomatoes

Leg daarop de plakjes Prosciutto.

Bread rolls with arugula and sun-dried tomatoes

Verdeel daar de stukjes gedroogde tomaat over en besprenkel met wat olie uit het potje tomaten.

Bread rolls with arugula and sun-dried tomatoes

Rol het deeg vanaf de lange kant op (begin bovenaan en rol naar je toe).

Bread rolls with arugula and sun-dried tomatoes

Snijd de deegrol in stukjes van ± 2 cm.

Bread rolls with arugula and sun-dried tomatoes

Leg de rolletjes deeg op een bakmatje/bakpapier op bakplaten. Leg ze enkele centimeters uit elkaar. Laat afgedekt tot bijna dubbel volume rijzen.

Verwarm intussen de oven voor op 200 ºC.

Bak ze in 20 - 25 minuten gaar en bruin.

Eet smakelijk!
Bread Rolls with agurula and sun-dried tomatoes
The moment I saw the recipe of these Bread Rolls with arugula and tomatoes I knew I had to make them! What a great combination of ingredients!

Dough:
  • 1 package dry yeast
  • 2,5 cups water, roomtemperature
  • 17,5 oz all purpose flour
  • 1,5 teaspoons salt
  • 3 tablespoons unsalted softened butter
Filling:
  • handful of arugula
  • 2,75 oz grated Pecorino Romana (of Parmesan cheese)
  • 3,5 oz Prosciutto (or Serrano ham)
  • 15 pieces sun-dried tomatoes in oil, chopped
  • 1 tablespoon oil from the jar of tomatoes (or olive oil)
Mix the yeast and the flour in the bowl of a standmixer. Add the butter, water and the salt. Knead the dough with the dough hook until the dough pulls away from the sides of the bowl, 10 - 15 minutes.

Lightly oil a large bowl and transfer the dough to the bowl. Cover with plastic wrap. Ferment the dough at room temperature for 45 - 60 minutes, or until it nearly doubles in size.

Roll the dough in a rectangular shape. Distribute the arugula leaves on the dough, then the grated cheese, the prosciutto and the chopped tomatoes. Sprinkle with a bit of oil from the jar sun-dried tomatoes.

Roll the dough, starting form the longest side of the rectangle. Cut portions every inch.

Bread rolls with arugula and sun-dried tomatoes

Put them on baking pans. Cover and let them nearly double in size. Meanwhile, preheat the oven to 390 F.

Bread rolls with arugula and sun-dried tomatoes

Bake the rolls for 20 - 25 minutes.

Bread rolls with arugula and sun-dried tomatoes
Enjoy!

11 opmerkingen:

Aranka zei

heerlijk, eindelijk een hartig broodje!
die ga ik ook maken! :-)

Anoniem zei

Komend, weekend 25 graden, lange zwoele avonden, glaasje wijn en deze broodjes.......mjammie. Ik ga ze zeker maken.

Groetjes truus

Anoniem zei

I´m so glad you liked them! I want to make them again but i´m waiting until I find some good tomatoes I can bake and then use for this.

femke zei

ze staan nu in de oven, wat een heerlijke geur in huis. ze zie er goed uit. bak ze voor mijn verjaardag morgen, even opwarmen morgen en smullen maar! heb het deeg in de bbm gemaakt, ging goed. heb namelijk (nog geen) kitchenaid, even doorsparen!

Farmgirl Susan zei

These look fantastic! That definitely is a wonderful sounding combination of ingredients. And I just happen to have some baby arugula in the greenhouse almost ready to pick. : )

I found your blog through BlogTopsites and am so glad I did. The part about baking in the description is what caught my eye--and that you sometimes write in English! : )

P.S. We'd love to have you come bake with us at AYearInBread.com. I hope you'll join us and share your bread baking expertise!

poetica in silentium zei

Sorry - my nederlands is
nioet zo goed' so I'll have to do this 'en Engels'

This recipe looks just wonderful. I can't wait to try it.

Lane zei

Thanks for the post in English.

Anoniem zei

Deze broodjes zijn goddelijk!
Ik heb ze donderdag gemaakt en ingevroren en dit weekend gegeten, even opgewarmt in de oven.
Echt superlekker. M'n dochter van 5 zei zelfs dat ze nog nooit zulk lekker brood had gehad en vroeg of ze het mee naar school mocht. Helaas het is op, maar ze worden beslist vaker gemaakt.

Tonia zei

Vandaag deze broodjes gemaakt, ze zien er lekker uit, geuren heerlijk en de smaak is heel goed. Bedankt!
groeten, Tonia

PinkSalt zei

Hallo,
Hoe zou je deze in de ROFCO bakken ?

Groetjes,
Brigitte

Levine zei

In Rofco bakken: beginnen op ± 220 C en zodra deeg gaat kleuren (na 7 - 10 minuten) terugdraaien naar 50 C. Baktijd blijft hetzelfde.