Workshops Brood bakken

Deeg uit rijsmandje

In het overzicht hieronder staan de data voor de verschillende workshops Brood bakken tot en met december 2016. In december komen er weer nieuwe data voor het 1e kwartaal 2017.

Nieuw is de workshops 'Bagels'. Deze workshop is van 13.30 - ± 17.30 uur. Er is geen lunch bij inbegrepen maar uiteraard staat er iets lekkers te snoepen op tafel.

Wil je met een eigen groep komen leren broodbakken of heb je iets te vieren? Een aangepast programma is mogelijk. Het minimale aantal personen is 6 en het maximale aantal personen is 10 (afhankelijk van het programma). Niet op zaterdag en zondag. Voor meer informatie kun je me een e-mail sturen.

Alle workshops worden gegeven in Rijswijk (nabij Den Haag) in een ruime locatie die van alle gemakken is voorzien. De locatie is uitstekend met de auto en het openbaar vervoer te bereiken en er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Heb je vragen of wil je meer informatie stuur me dan een e-mail. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data? Als je me een e-mail stuurt dan ontvang je bericht als er nieuwe data zijn.

Lees ook "Alle informatie op een rijtje" en de "Algemene voorwaarden" hieronder.

Workshopruimte

Aanmelden:

Per e-mail via workshopbroodbakken@me.com * onder vermelding van de naam + datum van de workshop en je naam, adres en telefoonnummer. Aanmeldingen worden in volgorde van ontvangst verwerkt. Je ontvangt vervolgens per e-mail een bevestiging van je aanmelding met aanvullende informatie en de wijze van betalen. Aanmeldingen zonder persoonlijke gegevens worden niet in behandeling genomen.
 
*Klik op de e-maillink om je e-mailprogramma automatisch te openen, het juiste e-mailadres en het onderwerp zijn dan al ingevuld.


Alle informatie op een rijtje:

  • De locatie is in Rijswijk (nabij Den Haag) en is uitstekend te bereiken met de auto en het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid (eigen parkeerplaats).
  • Kleine groepen: het aantal deelnemers is 6-9, waardoor er genoeg tijd is voor vragen en uitleg.
  • Alle stappen van het brood bakken komen aan bod: keuze van de juiste ingrediënten, afwegen, kneden, rijstijden, het op de juiste wijze vormen (o.a. boule, batard, busbrood, knoop-/vlechtbroodjes) en het brood afbakken. Ook leer je hoe je een recept kunt uitrekenen/omrekenen. Uiteraard kun je al je vragen (ook over brood bakken in een broodbakmachine) stellen. Er wordt tijdens de workshops niet met speltbloem of speltmeel gebakken.
  • Voor het kneden van het deeg is een Bear Teddy Varimixer, een KitchenAid Heavy Duty en twee Rofco spiraalkneders beschikbaar. Uiteraard mag er ook deeg met de hand gekneed worden.
  • Het brood wordt afgebakken in een Rofco B40 oven.
  • Na afloop neem je al je zelf gebakken broden/broodjes mee naar huis! Tip: neem een tas mee.
  • Inclusief naslagmateriaal en recepten.
  • Koffie, thee, sap en iets lekkers horen er natuurlijk ook bij. Bij de workshops (behalve bij de workshop Bagels) is een lunch met verschillende broodsoorten inbegrepen.
  • Graag 10 minuten voor de aangegeven aanvangstijd aanwezig zijn. Op zaterdag is het hek van de parkeerplaats meestal dicht. Ik kom het hek om 10.20 uur open doen.
  • Tijdens de workshop zijn er diverse artikelen/ingrediënten te koop, onder andere verschillende rijsmandjes, broodbakblikken, diverse soorten bloem en meel, mesjes om brood mee in te snijden (zgn. lame), lepelweegschalen, deegschrapers, deegstekers, bakkerszout, moutmeel, houten pizzascheppen/schietplankjes en bak-/werkmatten. Betalen kan contant of via pin.

Workshop brood bakken



Lichtbruin vloerbrood met zaadjes
Basisworkshop brood bakken 1: vloerbrood en busbrood
€ 70,00, inclusief lunch, 10.30 – ± 17.00 uur
We bakken tijdens deze workshop verschillende broden, zowel in een broodbakvorm (busbrood) als direct op een bakplaat of steen (vloerbrood). Het vloerbrood (boule en een batard) laten we rijzen in rijsmandjes.

  • 21 september, woensdag - 8 plaatsen
  • 22 oktober, zaterdag - 8 plaatsen
  • 9 november, woensdag - 8 plaatsen
  • 2 december, vrijdag - 8 plaatsen
  • 8 december, donderdag - 8 plaatsen

Knapperige witte broodjes-2
Basisworkshop brood bakken 2: zachte en harde broodjes
€ 70,00 , inclusief lunch, 10.30 – ± 17.00 uur
We bakken tijdens deze workshop harde broodjes (pistolets) en zachte bolletjes/puntjes/knoop- en/of vlechtbroodjes. Je krijgt duidelijke uitleg hoe je pistolets en knoop- en vlechtbroodjes vormt.

  • 12 oktober, woensdag - 6 plaatsen

Zachte witte broodjes
Basisworkshop brood bakken 3: vloerbrood en zachte broodjes
€ 70,00 , inclusief lunch, 10.30 – ± 17.00 uur
Deze workshop is een combinatie van basis 1 en 2. We bakken vloerbroden en zachte bolletjes/puntjes/knoop- en/of vlechtbroodjes. Het vloerbrood (in de vorm van een boule en een batard) laten we rijzen in rijsmandjes.

  • 8 oktober, zaterdag - 8 plaatsen
  • 26 oktober, woensdag - 8 plaatsen
  • 24 november, donderdag - 8 plaatsen
  • 30 november, woensdag - 8 plaatsen
  • 20 december, dinsdag - 8 plaatsen  

Zuurdesem Dag 6
Workshop zuurdesembrood
€ 70,00, inclusief lunch, 10.30 – ± 17.00 uur
Tijdens deze workshop staat het fenomeen ‘zuurdesem’ centraal. De volgende vragen komen onder andere aan de orde: hoe maak je het, wat is er anders ten opzichte van brood met toegevoegde gist, hoe reken je recepten voor brood met zuurdesem uit en hoe onderhoud je desem. Uiteraard bakken we ook verschillende broden (wel met een klein beetje gist anders zijn we niet op tijd klaar!). Na afloop krijg je -naast je gebakken broden- desem mee naar huis zodat je het geleerde direct in de praktijk kunt brengen. NB: als je nog nooit brood hebt gebakken is het handig om eerst een basisworkshop te volgen.

  • 1 oktober, zaterdag - 8 plaatsen
  • 14 oktober, vrijdag - 8 plaatsen
  • 18 november, vrijdag - 8 plaatsen
  • 10 december, zaterdag - 8 plaatsen
  • 14 december, woensdag - 8 plaatsen

Bagels
Workshop Bagels - NIEUW!
€ 50,00, 13.30 - 17.30/18.00 uur
Tijdens deze workshop bakken we verschillende smaken bagels. Het maken van bagels is net weer even anders dan ander brood: de bagels worden eerst gekookt en daarna gebakken.

  • 6 oktober, donderdag - 8 plaatsen
  • 3 november, donderdag - 8 plaatsen


    Stokbrood met desem en nigella- en sesamzaadjes
    Combinatieworkshop: stokbrood en hartig brood
    € 72,50, inclusief lunch, 10.30 – ± 17.00 uur
    Na het volgen van deze workshop bak je stokbrood voortaan zelf! Technieken om stokbrood te vormen en in te snijden komen aan de orde. Ook bakken we hartig brood/broodjes. Lekker bij de barbecue, een kop soep of bij de borrel.

    • 3 september, zaterdag - vol
    • 29 september, donderdag - 8 plaatsen
    • 5 november, zaterdag - 8 plaatsen
     
      Ciabatta
      Italiaans brood
      € 72,50, inclusief lunch, 10.30 - ± 17.00 uur

      Tijdens deze workshop bakken we focaccia en ciabatta. Ciabattadeeg en ook focacciadeeg heeft een hoog vochtpercentage en is daarom lastiger te verwerken. Na het volgen van deze workshop weet je hoe je met dit plakkerige deeg om moet gaan.

      • 28 oktober, vrijdag - vol
      • 16 november, woensdag - 6 plaatsen 
        Lichtbruin vlechtbrood met desem

        Combinatieworkshop Vlechtbrood en zoet (feest)brood

        € 75,00, inclusief lunch, 10.30 – ± 17.00 uur
        We bakken tijdens deze workshop vlechtbrood en een feestelijk gevuld brood of zoete broodjes. Je krijgt uitleg hoe je mooie strengen kunt maken en verschillende vlechttechnieken komen aan de orde. Groot succes als je gasten krijgt!

        • 17 december, zaterdag - 8 plaatsen

        Workshop Pizza

        Workshop Pizza
        bakken
        €60,00, 16.00 - ± 20.00 uur
        Een goede pizza begint bij de bodem! Tijdens deze workshop leer je hoe je een perfecte knapperige bodem maakt en ook de bijbehorende saus wordt gemaakt. Iedere deelnemer maakt drie pizza’s, één om ter plekke op te eten en twee om mee te nemen om (de volgende dag) thuis verder af te bakken. Deze workshop geef ik samen met Pasta Fresca.

        • op dit moment geen data beschikbaar


        Untitled

        Algemene voorwaarden:

        • Workshops gaan definitief door bij deelname door 4 personen. Het maximum aantal deelnemers is 6 - 9 (verschilt per workshop).
        • Binnen 2 weken na ontvangst van de inschrijvingsbevestiging dient het totale workshopbedrag te zijn voldaan onder vermelding van je naam + datum workshop. Bij late aanmelding dient het workshopgeld direct na de bevestiging voldaan te worden.
        • Je aanmelding wordt definitief zodra de betaling is ontvangen. Indien de betaling 2 weken na de inschrijvingsbevestiging nog niet is ontvangen, behoudt Uit de keuken van Levine zich het recht voor om de gereserveerde plaats weer vrij te geven.
        • Afmelden kan uitsluitend per e-mail en is kosteloos tot 3 weken van tevoren, bij afmelding vanaf 3 weken van tevoren vindt 50% restitutie plaats, bij afmelding vanaf 2 weken van tevoren vervalt het recht op restitutie. Uiteraard mag je ook een plaatsvervanger sturen (wel graag vooraf doorgeven).
        • Uit de keuken van Levine behoudt zich te allen tijde het recht voor om een workshop niet door te laten gaan (bij ziekte/persoonlijke omstandigheden). In dat geval wordt er in overleg naar een andere datum gezocht of wordt het betaalde bedrag gerestitueerd.
        • Deelname aan de workshops en het bedienen van de kneedmachines en ovens is op eigen risico.

        Uit de keuken van Levine
        KvK: 51534673
        06-24811998

        Postadres:
        Uit de keuken van Levine
        Bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie
        Geestbrugkade 32
        2281 CX Rijswijk

        Workshopruimte/bezoekadres (alleen op afspraak):
        De workshopruimte is gelegen aan de achterzijde van Bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie en is te bereiken via de parkeerplaats in de Frederiklaan tussen de huisnummers 13 en 17. De workshopruimte is gelegen aan de linkerkant van de parkeerplaats, tegenover de fietsenstalling.

        Workshop brood bakken