29 september 2014

Kipcurry met sugar snaps

Kipcurry met sugarsnaps

De foto is prut, maar het gerecht zelf mocht er zijn. Snel klaar, lekker en licht pittig. Eigenlijk wilde ik er verse mangoblokjes in doen, maar het werd ananas. Manlief had de boodschappen gedaan en had per ongeluk avocado's meegenomen in plaats van mango. En ja, dat was echt per ongeluk, want hij weet donders goed het verschil. Hij was waarschijnlijk nog niet helemaal wakker. Nu nog verzinnen wat ik met drie avocado's ga doen......

Kipcurry met sugar snaps (2 personen)
  • 1 eetlepel wokolie of zonnebloemolie
  • 2 eetlepels rode currypasta (potje)
  • 2 enkele kipfilet, in reepjes gesneden
  • 1 kleine ui, gehalveerd en in brede partjes gesneden
  • 150 gram sugar snaps, in lengte gehalveerd
  • 50 gram santen (blok)
  • 4 (gedroogde) djeroek poeroetblaadjes/limoenblaadjes
  • 1 verse mango of blokjes verse ananas (optioneel)
  • ½ eetlepel vissaus
  • ½ eetlepel (vloeibare) gula djawa of palmsuiker
  • 2 theelepels limoensap
  • ± 2 theelepel maïzena of aardappelzetmeel
Los de santen op in 250 ml heet water en zet apart tot gebruik.

Verhit een wok op hoog vuur, voeg de olie en de currypasta toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de kipreepjes toe. Laat 1 minuut bakken en roer er de ui en sugar snaps door. Bak 1 minuut mee en voeg  de kokosmelk en djeroek poeroetblaadjes toe. Laat ± 5 minuten op laag vuur sudderen. Voeg de mango of ananas toe en laat warm worden. Breng op smaak met vissaus, gula djawa en limoensap. Roer de maizena los met een beetje water, roer erdoor en laat de saus licht binden.

Wij aten er rijst en komkommer bij.

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk artikel! verfrissend iemand goed te horen spreken over brood na al hetpaleo dieet geweld!