Pagina's

27 juni 2012

Chocolademousse met MonChou

No bake Nutella cheesecake


Het Foodblogevent van deze maand wordt gehost door Kelly van Kell's Kitchen. Ze heeft gekozen voor een thema dat mij zeer aanspreekt

Guilty Pleasures

Tsja, daar hoef ik niet zo lang over na te denken. Iets met chocolade en heel veel calorieën! Kiezen was moeilijk, maar na een aantal keer iene-miene-mutte heb ik deze chocolademousse met MonChou gekozen. De melkchocoladepudding die ik eerder deze maand maakte valt trouwens ook in de categorie guilty pleasures.

Chocoladedemousse met MonChou - 4 - 6 stuks
Recept printen


Bodem:
  • 12 Oreo cookies
  • 45 gram ongezouten roomboter, gesmolten
Mousse:
  • 225 gram MonChou
  • 225 gram Nutella
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 ml slagroom, lobbig geklopt
Garnering:
  • ± 50 ml slagroom, stijfgeklopt met een beetje suiker
  • geschaafde chocolade
  • geroosterde hazelnoten*, in stukjes gehakt
 Verder:
  • 4 - 6 (glazen) schaaltjes
*Rooster de hazelnoten ± 8 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een bord en hak ze grof.

Maal de Oreo cookies in een foodprocessor fijn en meng de koekkruimels met de roomboter. Verdeel het koekjesmengsel over de glazen en druk wat aan.

Mix (met platte klopper standmixer of met handmixer) de MonChou samen met de Nutella tot een glad geheel. Mix het vanille extract erdoor en schep er met een spatel voorzichtig de lobbig geklopte slagroom door totdat er geen slagroomstrepen meer te zien zijn.

Schep de mousse met een lepel of spuit met een spuitzak met glad mondje op de koekjesbodem in de glazen. Dek de glazen af met plastic folie en zet ze minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Garneer vlak voor het serveren met stijf geklopte slagroom, geschaafde chocolade en de gehakte hazelnoten.


No bake Nutella cheesecake

Bron: MyBakingAddiction

6 opmerkingen:

  1. Oooh, dit wil ik zeker ook eens maken! Lijkt me heerlijk!

    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lijkt me heerlijk!!! Ik ben dol op nutella. Maar moet je nu de monchou kloppen met de nutella of de slagroom? er staat nl 2x slagroom in het recept en een daarvan moet denk ik monchou zijn toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Thanks voor je deelname aan het Foodblogevent van juni 2012!

    Deze toetjes lijken me wel wat ;-)

    Hoe kom je trouwens aan dat geweldige kleed?

    Groetjes, Kelly

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Rebecca: bedankt voor de oplettendheid! Ik heb het veranderd.

    Kelly: het is geen kleed maar het zijn servetjes :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit toetje is OVERHEERLIJK, maar ontzettend machtig. Wij hadden de ingredienten door 2 gedeeld en hier 2 toetjes van gemaakt, maar we konden geen boe of bah meer zeggen! ;-)
    Too much!
    Ook hadden we de toef slagroom weggelaten erboven op en de nootjes gewoon op het nutella/monchou/slagroom gestrooid. Fantastisch lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit wil ik zeker eens uitproberen. Chocomousse is altijd lekker!

    BeantwoordenVerwijderen